Румен Радев се срещна със заместник-генералния секретар на ООН

0

България осъзнава дълбоко необходимостта от инвестиции в човешкия капитал за посрещане на демографските предизвикателства пред нас и особено за създаване на благоприятна среда за децата, жените, младите хора, хората с увреждания и всички уязвими социални групи, така че да постигнем стабилност и просперитет в нашето развитие.

Това заяви президентът Румен Радев на срещата на „Дондуков“2 със заместник-генералния секретар на ООН и изпълнителен директор на Фонда на ООН за населението Наталия Канем.

Тя е у нас за участие в Министерската конференция по демографската устойчивост, която ще е на 1 и 2 декември в София. Форумът е под патронажа на държавния глава и се организира от България и Регионалния офис за Източна Европа и Централна Азия на Фонда на ООН за населението.

Всички виждаме необходимостта от всеобхватна и дългосрочна стратегия по демографските въпроси, заяви още президентът на срещата. Румен Радев изтъкна, че страната ни цени високо дейността на Фонда на ООН за населението и дългогодишното и ползотворно сътрудничество с организацията, предава „24 часа“.

Наталия Канем изтъкна необходимостта от насочване на усилията на Европа и света за намиране на устойчиви решения за демографската криза.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече