Румъния няма да изпраща оръжие на Украйна

0

Румънският министър на отбраната Василе Дънку каза днес, че не са взети конкретни решения след неотдавнашното му посещение в Киев и Румъния няма да изпраща оръжие на Украйна, предаде Аджерпрес.

„На първо място бяха обсъдени специфичните нужди на Украйна в момента, координация и солидарност. Не бяха взети конкретни решения, но имаше някои важни решения за бъдещето,“ посочи Дънку в Националния военен клуб в Букурещ, съобщи БТА.

 
Румъния е най-важният хуманитарен център за Украйна и не се говори за оръжия, за изпращане на смъртоносни оръжия, каза още той.

Министърът посочи, че румънската делегация е имала възможност да се срещне с украинския му колега Олексий Резников и най-важните му помощници.

Според Дънку няма възможност да избухне война в Молдова.

Той посочи, че има безпокойство от случващото се около Румъния, когато става дума за конфликти.

В момента виждаме опит за създаване на конфликт в региона, който според нашия анализ няма шанс да се развие, каза Дънку.

Попитан от журналисти как Румъния е засегната от изявленията, според които Букурещ иска да анексира Молдова, Дънку посочи, че Румъния не е засегната и че няма възможност за война в Молдова.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече