Русенка осъди общината за 12 000 лева

0

Община Русе ще трябва да плати 12 000 лева обезщетение на пострадала пешеходка, която паднала на увредена тротоарна настилка. Решението на Окръжния съд в крайдунавския град е потвърдено от по-горната инстанция и е влязло в законна сила. Това съобщи пиарът на Русенския съд Светлана Енчева.

Случаят е от август 2018 година. 51-годишната жена вървяла със своя приятелка по тротоара на ул. „Плиска“ в Русе, когато попаднала на участък с неравен и неукрепен асфалт, раздробен на парчета. Стъпвайки върху него, той поддал, в резултат на което Н. П. паднала и си счупила лявата ръка. Поставен ѝ бил гипс, като се наложило да ползва болничен повече от пет месеца. За понесените болки и страдания тя предявила иск пред съда за обезщетение в размер на 26 000 лева.

Русенският окръжен съд осъдил община Русе да плати на Н. П. 12 000 лева. Жената обжалвала това решение. Тя поискала то да бъде отменено и да ѝ бъдат присъдени още 10 000 лева. Второинстанционният съд потвърдил решението на Окръжния съд, че предявеният иск за заплащане на обезщетение за неимуществени вреди е основателен и доказан до размера от 12 000 лева.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече