Русенци посрещнаха „Ориент Експрес” на Централната гара в крайдунавския град

0

Емблематичният влак „Ориент Експрес“, който пътува от Париж до Истанбул, спря в ранния следобед на Централната жп гара в Русе. В композицията, която се състои от 15 вагона, пътуват 91 туристи от различни държави. От тях 21 са от страни от Европейския съюз, а 70 са от САЩ, Канада и Великобритания.

Десетки русенци, повечето от които деца, дойдоха да видят и да снимат луксозния влак, описан в роман от Агата Кристи.„Тук съм, за да видя „Ориент Експрес“ и искам да пътувам с него. Досега не съм се возил с влак“, сподели седемгодишният Филип. Заедно с него бе и 17-годишната му сестра Йоана. „Много се вълнувам, защото никога не съм виждала този влак. Скъпо е, но искам в бъдеще да пътувам с него“, каза Йоана.

Всеки вагон от композицията е различен и има своя история. Някои са от времето на Втората световна война. В един от вагоните някога е пътувала и самата Агата Кристи.За удобството на пътниците се грижи персонал от 40 души. Те са основно от Италия и Франция. В крайдунавския град влакът бе зареден с вода, премина технически преглед и гранична проверка. За Варна той потегли с електрическия локомотив на БДЖ „Хан Аспарух“. Композицията трябва да пристигне утре в Истанбул.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече