САЩ наложиха втори пакет санкции срещу палестинската групировка „Хамас“

0

Съединените щати наложиха втори пакет санкции срещу палестинската групировка „Хамас“, предаде Ройтерс. Това се случва след извършените от Хамас нападения на 7-и октомври срещу израелски населени места.

Санкции бяха наложени и срещу представител на групировката в Иран и членове на иранските Гвардейци на Революцията.

В изявление на американското министерство на финансите се казва, че мерките са срещу допълнителни активи в инвестиционен портфейл на „Хамас“ и срещу хора, улесняващи заобикалянето на санкции от страна на свързани с групировката компании.

Американският заместник-министърът на финансите Уоли Адейемо обяви, че санкциите имат за цел „да лишат „Хамас“ от възможността да използва международна финансова система“.

Обект на рестрикциите е и базирано в ивицата Газа предприятие, което според министерството на финансите е служило като канал за незаконни ирански средства за „Хамас“ и палестинската групировка „Ислямски джихад“.

Съединените щати уточняват, че инвестиционният портфейл на „Хамас“, който е оценяван на стотици милиони долари, включва компании, действащи на територията на Турция, Судан, Алжир, Обединените арабски емирства и други.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече