САЩ отмениха забраната за пътувания в чужбина

0

САЩ вдигнаха предупреждението за своите граждани да избягват всички пътувания в чужбина заради пандемията от коронавирус. Обяснението е, че в някои части на света ситуацията се подобрява, а в други се влошава, и е необходим по-гъвкав подход, съобщи economic.bg. 

Държавният департамент ще възобнови разглеждането на всяка страна поотделно и ще определя нивото на риск от 1 до 4. Четворката е равносилна на забрана за пътуване към конкретната държава. 

„Продължаваме да препоръчваме на американските граждани да проявяват повишено внимание при пътуване в чужбина поради непредсказуемия характер на пандемията“, се посочва в специално изявление. 

Ниво 4 – „Не пътувайте“, е  определено за над 50 страни, включително Мексико, Индия, Бахамите, Русия. 

По-голямата част от държавите по света попадат в „ниво 3“ – препоръчва се на пътниците да избягват всички несъществени пътувания до тези дестинации, защото заразата не е овладяна. Държавите от ЕС също са в списъка, като пътуването до тях не е забранено, но част от тях още държат границите си затворени за американци.

Само 20 държави са изброени в списъка с нисък или без риск за пътуване. Сред тях са Нова Зеландия, Тайван, Фиджи и Тайланд.

„Безопасният списък“ на ЕС ще бъде преразгледан отново в средата на август.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече