САЩ предоставиха на Украйна нови ПВО системи

0

Украйна е получила нови системи за противовъздушна отбрана (ПВО) от САЩ. Според информация на Пентагона, две ПВО системи NASAMS са вече в експлоатация в Украйна.

Предоставянето на нови ПВО системи на Украйна се наложи след като Русия увеличи честотата на въздушните атаки над страната. В 17 области на Украйна е обявена въздушна тревога днес. Назначената от Русия администрация в Николаевска област информира, че областта е арена на ожесточени битки. Армията на Украйна атакува руските сили, но засега няма промяна в позициите на двете страни в конфликта.

„Разбираме ясно какво планира врагът и затова действаме съответно. Внимателно, обмислено и в интерес на освобождаването на всички наши територии. Укрепваме позициите си, разрушаваме руската логистика, последователно унищожаваме потенциала на окупаторите да държат в окупация южната част на нашата страна“, заяви президентът на Украйна, Володимир Зеленски.

САЩ обещават да продължат с подкрепата си за Украйна дори и след края на войната. „Още сега ще помогнем за възстановяването на разрушената от Русия цивилна инфраструктура“, каза американският министър на търговията, Джина Раймондо.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече