Секс скандал с тъщата на убития Пейо затворил посолството ни в Тайланд

0

„От самото начало на скандала в Банкок знаех какво се случва. За съжаление прекомерните амбиции на една жена направиха, така че посолството да бъде затворено. 13 години по-късно България няма посолство и хиляди българи тук сме без никаква защита от страна на българската държава. До това доведоха прекомерните амбиции на една жена и странното решение на външно министерство“,  каза пред бТВ журналистът Панчо Благоев, който живее в Банкок.

Коментарът му е по повод скандал около бившия консул в Тайланд Красимира Трифонова, свързан с обвинение в сексуален тормоз към посланика Камен Величков. Трифонова и дъщеря ѝ са обвинени за бруталното убийство на Пейо Пеев в София. 

По думите на журналиста Панчо Благоев този скандал е приключил със закриването на посолството ни в Тайланд през 2011 г. Според официалната информация от МВнР мисията ни е затворена по икономически причини.

На снимката: Красимира Трифонова докато е дипломат в Тайланд

„Представете си, ако бяха казали секс скандал или нещо от сорта, макар че дипломатите в Банкок са били наясно с това какво се случва в българското посолство. Камен Величков е дипломат от кариерата и е много неприятно, когато една мисия приключи по този начин“, каза Панчо Благоев.

По думите му липсата на посолство на България в Тайланд затруднява изключително сънародниците ни там.

„Мога да напиша хорър роман за това как трябваше да легализирам документите за брака ми с моята съпруга тук в Банкок. Ще кажа само маршрута – Пловдив –  Букурещ – Пловдив, Пловдив – София – Ханой, Ханой – Банкок, Банкок – Ханой – Банкок. Всичко е свързано с легализация на документи и пътуване на различни страни заради липсата на посолство. В България имаме консулството, което не е оторизирано за подобен тип легализации и всички като мен трябва да ходят в Букурещ. Същото е за българите, които са в Тайланд – за най-малкия документ се пътува или до Ханой, или до Джакарта“, разказа Панчо Благоев. 

По думите му хиляди българи пътуват за Тайланд и имат огромни проблеми с визите, които се издават от посолството в Букурещ.

„Има група, която два месеца чака за визи, плаща хотели и полети и накрая не може да ползва нищо, защото няма визи, а те са само 15 дни. Нямаме дипломати, които да натиснат и да обяснят какъв е проблемът на нашето външно министерство“, допълни журналистът.

По думите му сградата на мисията ни в Тайланд все още се ползва, но не като посолство. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече