СЕМ изслушва шефа на БНР заради Волгин и Митрофанова

0

Съветът за електронни медии изслушва генералният директор на Българското национално радио Милен Митев заради интервюто на Петър Волгин с руската посланичка у нас Елеонора Митрофанова, което предизвика огромен скандал в обществената медия. Интервюто не бе излъчено по препоръка на програмния съвет на БНР. 
 
„Ясен е проблемът през последните дни, че има доста обществено напрежение, възбудено от казуса. Има неотговорени въпроси и е добре, че чрез тази наша среща всеки, който се интересува, би могъл да получи отговор на тези въпроси, ако ние съумеем да зададем верните питания“, заяви Пролет Велкова от медийния регулатор. 

Интервюто с посланик Митрофанова за предаването “Политически НЕкоректно” накара украинското посолство да реагира и да осъди остро Волгин и общественото радио. Последва реакция и от Делян Пеевски, което възпали и публичен дебат. Часове след реакцията му програмният съвет на БНР беше свикан и се взе решение интервюто да не бъде излъчено. Заговори се за политическа намеса в обществената медия. БНР обаче се аргументира, че интервюто не съответства на журналистическите стандарти. 

Идеята за интервюто е представена няколко дни преди скандала да избухне. Редакторите на “Хоризонт” са го одобрили на следващия ден, а интервюто е взето в петък миналата седмица и е било одобрено повторно от ръководството на програма “Хоризонт”. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече