СЗО: 60% от пътя в битката с COVID-19 е изминат

0

Човечеството е изминало около 60% от пътя в борбата с коронавируса, но все още могат да възникнат неочаквани пречки. Това заяви Сума Сваминатан, главен изследовател на Световната здравна организация, в интервю за швейцарския вестник „Sonntags Blick”.

„Надявам се, че скоро ще сме изминали 60% от пътя. Но е възможно да се наложи да се изкачим друга неочаквана планина“, каза представителят на организацията. Тя подчерта, че е твърде рано да се говори за предстоящо завършване на „маратона“ в битката с пандемията, тъй като все още не е известно какви други пречки могат да възникнат.

„Внезапната поява на нови варианти на вируса е едно от многото събития в пандемията, които ни карат да бъдем смирени“, обясни Сваминатан.

Говорителят на СЗО призова за увеличаване на степента на ваксинация, за да се защити населението от инфекция и да се предотвратят допълнителни мутации.

Според организацията от началото на пандемията в света са регистрирани над 236 милиона заразени, а инфекцията отнела живота на 4,8 милиона души. Най-трудна в момента е ситуация е в САЩ, Индия и Бразилия, смятат от организацията.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече