Ситуацията с бензиностанциите на Острова се нормализира

0

Британското правителство заяви тази сутрин, че положението по бензиностанциите се нормализира след засилените доставки на гориво, но в същото време постъпват и много информации, че горивото свършва твърде бързо, защото все още много хора се редят на опашки.

Главният секретар на Министерството на финансите Саймън Кларк заяви за „Скай нюз“, че доставките на гориво за бензиностанциите е под контрол и че се доставя повече гориво, отколкото се продава. Той допълни, че ще става по-добре, ако хората се върнат към нормалните си навици за зареждане.

Министърът на транспорта Грант Шапс, който отново обвини Covid-19 за кризата, публикува списък с взетитe мерки от правителството, сред които обучението на нови шофьори на товарни камиони и цистерни и ускоряването на този процес. Насърчават се напуснали шофьори да се завърнат на работа срещу съответни бонуси.

Министърът на правосъдието Доминик Рааб направи малко изненадващо изявление, че осъдените на принудителен обществен труд е най-добре да започнат да карат цистерни с гориво, за да се облекчи ситуацията.

От самите бензиностанции обаче пристигат и лоши новини. Често горивото свършва твърде бързо поради голямото търсене. Персоналът става обект на обиди от страна на гражданите. Разпространено бе видео как двама души зареждат с бензин кофи и дори пластмасов контейнер за боклук.

Ключови работници постоянно се оплакват, че не могат да отидат на работа, защото единствения начин това да стане е с кола, а резервоарите са им празни.

Би Би Си съобщи, че дори шофьорът на Кристиано Роналдо е бил забелязан да чака 7 часа на бензиностанция, за да зареди „Бентли“-то на футболната звезда, но горивото е свършило преди да му дойде ред.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече