Скандално известният адвокат Стоян Рътков осъмна с потрошен ресторант в центъра на София (снимка)

0

Луксозен ресторант на столичния булевард „Витоша” осъмна много сериозно потрошен. Инцидентът е станал преди дни, а извършителят към този момент е неизвестен. Образувано е досъдебно производство за хулиганство. Столични криминалисти разкриха пред „Уикенд“, че ресторантът е собственост на скандално известния и осъждан адвокат Стоян Рътков.

Оказва се, че той отдава заведението под наем. Собственици и управители от околните заведения разказваха, че това не се случва за първи път на тази кръчма. Любопитна подробност е, че известният бохем Августин Пейчинов е подарил заведението на Рътков през 2011 г. Пейчинов почина на 12 декември същата година.

Стоян Рътков, който е партньор в скандалното адвокатско дружество „Манчев и Рътков“, е много добре известен на полицията и разследващите органи с многобройните си арести за заплахи, брутални нападения и реално осъществени побоища над хора. Многократно осъждан за сериозни криминални престъпления.

През 2012 година Стоян Рътков, който по това време е действащ адвокат, е осъден за извършено престъпление, а именно престъпно преправяне на административен акт.

С присъда от 2016 г. Стоян Рътков, който по това време е все още защитник, е осъден на 1 година лишаване от свобода с изпитателен срок от 3 години за това, че принудил негов съсед да извърши нещо против волята му – да промени показанията си по съдебно производство, водено срещу… самия него.

С присъда от 2017 г.  Рътков е осъден на 2 години лишаване от свобода с изпитателен срок от 3 години за това, че е направил опит да принуди съдия от Върховния административен съд да извърши нещо противно на волята му, като брутално го заплашил в кабинета му, заявявайки, че ще му лисне киселина в лицето.

През 2017 година заради престъпната си дейност адвокатът-бандит е отписан от Софийската адвокатска колегия с протокол № 20/28.06.2017 г. На практика това означава отнемане на адвокатските права и забрана да упражнява професията.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече