Слави: Не искам президентска република за Радев, предложих я още на Желю!

0

„Аз няма да се кандидатирам за президент“. Това каза в интервю за BG VOICE лидерът на ИТН Слави Трифонов. Той обясни, че референдумът за президентска република няма нищо общо с президента Румен Радев. 

Трифонов добави, че е имал подобна дискусия с президента Желев, който изразил мнение, че България е трябвало да бъде президентска република, но е имало повече хора, които са надделели за парламентарната република. 

Оказва се, че вместо парламентът да управлява, управлява министър-председателят, констатира той. “Кирил Петков се обаждаше на неговата група или на Асен Василев, а ние трябваше да ги подкрепяме”, каза Трифонов и даде пример с фирми от енергийния сектор, които е трябвало да бъдат подкрепяни в пленарна зала. 

“Тези хора не бива да имат власт. Познавам ги, общувал съм с тях на друго ниво. Те се опияняват от власт това ги побърква и аз видях как се промениха за месеци”, подчерта той.

На въпрос с кого би се коалирала партията му, ако влезе в парламента, Трифонов заяви, че основно вижда хора, с които няма нищо общо. Въпреки  занимавам се с това, защото не обичам да се предавам. Смятам, че има възможност да се направят някакви неща в рамките на това, което съм предприел като действия.

“Ако зависи от мен, ще направя всичко възможно да има работещ парламент“, подчерта той.

Попитан ще стане ли депутат, след като е водач на две листи, той заяви: “Ще разберем“.

“Нямам абсолютно никакви отношения с Бойко Борисов. Преди години бяхме приятели. В момента, в който той стана кмет и избра следваща политическа кариера, започна да има някакви претенции…“, обясни Трифонов и подчерта, че не е истина, че е искал половината от ГЕРБ.

“Съдя Кирил Петков за това, което каза. Съдя го и ще го осъдя, защото той няма никакви доказателства.

По повод песента на сценаристите му за Лена Бориславова, Трифонов заяви следното:

“Има разлика да те пипа по задника министър на икономиката и да теб да те назначават като адвокат на „Българската банка за развитие“ и има разлика ти да си говорител на премиера и тогава да те пипа по задника. Това са две различни пипания по задника.

И двамата нямат причини да имат сексуален живот. Той има 3 деца, а тя е сгодена за човек, който му е приятел. В чисто морален план, българинът не зная дали е сексист, но е патриархален и подобно нещо не му е харесало.

Няма атака. Една жена, която участва в политическия живот, е приела да носи такива шеги с нея, защото не е във функцията си на жена, а на говорител на министър-председателя. Всяка една жена трябва да е широко скроена, когато заема политически пост“, отсече Трифонов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече