Солено море: Чадър и шезлонг – 30 лв.

0

Плажът до Солниците в Бургас, вписан в регистрите като „Сарафово-юг“, който бе използван за диво къмпингуване, ще има наемател през това лято.

Министерството на туризма проведе търг за отдаването под наем на ивицата за пет години и избра победител – „Тидо 13“ ЕООД на Атанас Желев Желев. Фирмата е с адресна регистрация в блок 18 в ж.к. “Зорница“.

В процедурата е имало и още един участник „М и П мениджмънт“ ЕООД на Иван Пачев, който стопанисва от няколко години съседния плаж – Сарафово север. Неговото предложение обаче е било значително по-ниско от това на конкурентната фирма – 15 хил.лева на година срещу 34 хил.лева на фирмата-победител, разкрива Флагман.

Ако „Тидо 13“ ЕООД се откаже от спечеления търг и не подпише договор в 14-дневен срок, плажът ще бъде предложен на втория участник – „М и П мениджмънт“ ЕООД.

Интересен факт е, че и двамата участници са заложили високи цени за чадър и шезлонг – по 30 лева или общо 90 лева за комплекта, което ще сложи край на безплатната сянка. Това разбира се е максимална цена и не е ясно дали от първия сезон ще бъде приложена.

„Сарафово юг“ е с площ от 11 278 кв.м.

През последните две-три години ивицата се оформи като къмпинг зона, а на самата алея спираха десетки каравани и кемпери. Дали този модел ще се запази – ще стане ясно съвсем скоро.

Припомняме, че през 2018 година плажът бе нает от бургаския бизнесмен Петко Стамболиев, който обаче се отказа още на първата година, след като не успя да намери добро решение за плажа.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече