Социалните още не са върнали децата на Габриела Славова, проверяват я

0

Габриела Славова не е виждала децата си, откакто е пусната под домашен арест. Това обясниха от отдел „Закрила на детето“ в дирекция „Социално подпомагане“ в отговор на запитване на БНТ.

До момента не са реализирани срещи на майката с двете малолетни деца. В отдел „Закрила на детето“ на компетентната дирекция „Социално подпомагане“ постъпи молба чрез процесуалния представител на майката за стартиране на процедура по реинтеграция на децата в нейната семейна среда. Съгласно нормативната уредба при заявено желание от страна на майката за реинтеграция, компетентната дирекция извършва обстойно проучване и актуална оценка на родителския капацитет. В конкретния случай е възможно да бъде изискано обследване и становище от съответните специалисти по отношение на психичното ѝ състояние и способността на същата да изпълнява родителските си функции. 

В хода на процедурата се преценяват възможностите да бъдат стартирани и на какъв етап контактите майка-деца. Докато не са налице резултати от проучването, няма да бъдат предприети действия за връщането на децата в семейството на майката“, посочват от ведомството.

На 21 януари бе убит 44-годишният Пейо Пеев. За престъплението бяха задържани две жени – съпругата на убития и нейната майка. Разследването установи, че мъжът е седял на шофьорското място в лек автомобил. Причината за смъртта е удушаване, посочват разследващите. Автомобилът с тялото на убития бе открит леко опожарен в гориста местност, в района на Витоша, по пътя за хижа „Алеко“. На 30 януари Апелативният съд реши да остави в ареста двете жени.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече