Спипаха рецидивист с 15 присъди да краде

0

Окръжен съд – Русе постанови „задържане под стража“ за 31-годишния рецидивист А. А. Мъжът е обвиняем за две кражби при опасен рецидив и за ползване на чужда дебитна карта без съгласието на титуляра.

Според прокуратурата, на 02 октомври 2020 г. са били разбити странични стъкла на два автомобила и от купетата са отнети различни вещи. Непосредствено след това, от банкомат в същия район са били изтеглени 410 лв. от сметката на собственика на едната кола. За първото престъпление в Наказателния кодекс е предвидено наказание лишаване от свобода от три до петнадесет години, а за второто – от две до осем години лишаване от свобода и глоба. От справката за съдимост е видно, че обвиняемият е осъждан общо 15 пъти за кражби и други престъпления. Едва на 17 юни 2020 г. той е излязъл от затвора, където е изтърпял последната си присъда.

Според съда тежестта на обвинението, липсата на трудова ангажираност и съдебното минало на А. А. обуславят реалната опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление с оглед неговите трайни престъпни навици.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече