Спират тировете в участък на АМ „Хемус“ на 29 и 30 декември

0

Временно се спира преминаването на тежкотоварни камиони над 12 т по АМ „Хемус“ между 30-и до 47-и км в посока Варна. Ограничението се въвежда на 29 декември в диапазона от 12 ч. до 20 ч., както и на 30 декември /събота/- от 8 ч. до 14 ч.

Промяната в движението е поради очаквания засилен трафик за предстоящите три почивни дни за посрещането на новата 2024 г. и ремонтно-възстановителните работи в тунелите „Топли дол“ и „Правешки хановe“.

Тежкотоварните автомобили ще се пренасочват по обходен маршрут от пътна връзка „Витинска река“, при 30-и км, по път I-1 София – Ботевград и път II-17 до пътен възел „Ботевград“ /при 47-ми км/, от където ще продължават пътуването си по АМ „Хемус“.

В зависимост от метеорологичните условия и натовареността на движението и при необходимост е възможно преминаването на МПС над 12 т да се ограничи и в участъка от п. в. „Правец“ /при 52-и км/ до пътен възел „Осиковска Лакавица“ /при 60-и км/. Обходният маршрут ще е по път I-3.

На 1 януари 2024 г. от 11 ч. до 20 ч. за всички видове превозни средства, пътуващи от София към Варна, ще бъде ограничено движението по участъци от АМ „Хемус“ в района на тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“.

Целта е в последния почивен ден за пътуващите от Варна към София да бъдат осигурени по две ленти в тунелните тръби. Шофьорите, тръгнали към Ботевград и Варна, ще бъдат пренасочвани по обходен маршрут – от пътна връзка „Витинска река“ по път I-1 и път II-17, а при п. в. „Ботевград“ ще продължават по АМ „Хемус“. При п.в. „Правец“ движението ще се пренасочва по път I-3 и при п. в. „Осиковска Лакавица“ ще продължава по автомагистралата.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия. Да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече