Спряха разследването за разменените бебета

0

Досъдебното производство за разменените бебета е спряно, съобщиха от Софийската районна прокуратура след запитване на NOVA.

„След детайлно запознаване на наблюдаващия прокурор със събраните в хода на разследването данни, производството е спряно, тъй като не е установен по безспорен и категоричен начин извършителят“, се казва в съобщение на прокуратурата до NOVA. Според запознати, ако постъпят нови данни по разследването, делото може да бъде възобновено.  

В хода на досъдебното производство са били разпитани над 20 свидетеля, сред които – майките на разменените бебета , акушерките и лекарите, присъствали на раждането, неонатолозите, прегледали децата, директорът на болницата, както и всички лица, които имат отношение към случая. Направени са ДНК експертиза и графическа експертиза. Отправено е запитване до болницата, относно размяната на бебетата. Изискани са данни от Изпълнителна агенция „Медицински надзор“. Към делото са приложени и справки от Столична регионална здравна инспекция  и от Столична община дирекция „Здравеопазване“. От установеното по делото е видно, че не са спазени вътрешните правила на болница, се казва в съобщение на Прокуратурата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече