Срещу шестцифрена сума Ешрефов щял да остане кмет

0

Шестцифрена сума е била поискана на кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов, за да му решат проблемите с правосъдието, научи Lupa.bg.

Ешрефов обаче отказал офертата с аргумента, че няма толкова пари. Той заявил на емисаря, че има много погрешна представа за финансовото му положение. 

По-рано днес Върховният административен съд постанови, че изборите в Омуртаг са опорочени и кметът Ешреф Ешрефов не трябва да заема поста. На практика ВАС остави в сила решение на Административен съд – Търговище от миналата година, с което се отменя решение на Общинска избирателна комисия – Омуртаг, че Ешреф Ешрефов е избран за кмет на Община Омуртаг на проведените местни избори. 

Ешреф Ешрефов беше арестуван при акция на Антикорупционната комисия и Софийска градска прокуратура в общинската администрация на 19 февруари. По време на акцията той получи емоционален срив и микроинсулт. Вчера обаче съдът разгледа делото срещу кмета и баща му, който също е обвиняем. 

Кметът беше обвинен в извършване на длъжностни престъпления и участие в престъпна група, ръководена от баща му Хасан Хасанов. Разследването е за това, че

чрез служебното си положение той е облагодетелствал бизнеса на баща си, който се занимава с дърводобив.

Производството е започнало през миналата година, когато бе извършена проверка в сградата на общината. ДАНС влезе там при разследване за конфликт на интереси от страна на Ешреф Ешрефов. 

Любопитното около фигурата на Ешрефов е членството му в ДПС и последвалото скандално напускане на партията. През април 2023-та кметът заедно с група свои хора решава да напусне движението и да се яви на местните избори като независим кандидат. Точно като такъв той печели вота за трети път, но проблемите не закъсняват. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече