Станишев: Тройната коалиция заблуждава хората

0

Не може да задържиш бежанците, където не искат да живеят. Тези притеснения са пресилени. Важно е да влезем в Шенген, за да сме в ядрото на Европа, но е важно и икономически. България и Румъния са си изпълнили условията, не трябва да бъдем дискриминирани. Да влезем по въздух и вода за мен е недостатъчен резултат. Неприемливо е, че няма дата за сухопътното влизане. Това заяви бившият премиер и настоящ евродепутат Сергей Станишев в „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ. 

Той добави, че не се съмнява относно подкрепата на САЩ към България за влизане в Шенген.

„Политиката без кауза винаги ще бъде на парче. Важно е дефинирането на точни цели. Затова има дефицит. Сглобката мотивира своето съществуване с външни фактори. За съжаление опозицията е повече обърната към миналото. Говори се повече за носталгичното. Важното е да се говори за бъдещето“, допълни той.

Според Станишев голямата грешка на некоалицията е, че заблуждават хората.

„Трябва да има почтеност. Трябваше да се каже – вие, българите, гласувахте и трябва да се формира правителство. Затова правим коалиция и трябва да има ясни правила. Навремето тройната коалиция беше много критикувана, но тя имаше ясни правила. А сега има много договорки зад кулисите“, категоричен бе бившият премиер.

Той коментира и предстоящите избори за Европейски парламент, като според него социалисти ще има на европейско ниво.

„Тези избори се подценяват у нас. Там се вземат решенията, които засягат България. Трябва да има компетентни хора, които знаят как се случват нещата в ЕС. Отношението към делегацията на социалистите не е много положителна. Боли ме, че БСП не успява да генерира енергии около себе си“, добави Сергей Станишев. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече