Стилиян Петров: Българският футбол е на колене

0

„В последните няколко дни заваля дъжд от смс-и и обаждания как е време това ръководство на Българския футболен съюз да си замине. Защото българският футбол е на колене. Футболът ни е обвинен в черно тото, корупция, расизъм в какво ли не. Хората по целия свят гледат на българския футбол с друго око. Те не се интересуват от българския футбол. Не се интересуват от това, което бяха за нас Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Краси Балъков. Футболисти, които прославяха България“, обяви Стилиян Петров, който в момента е част от екипа на Димитър Бербатов, във видеообръщение след решението на Софийския градски съд, който отмени решенията от Конгреса на БФС през октомври.

„Ние отново обвинихме българските национали, тяхна била вината. Толкова си можели, нямали сме други. Същите извинения, които бяха преди 15, 10 и 5 години. Сегашното ръководство постоянно казва че ще работи и ще прави промени. Единствената промяна, която трябва да настъпи сте вие – да напуснете българския футболен съюз, с извинение туристическа агенция Български футболен съюз.

Затова както много други хора призохава господин Борислав Михайлов и целият Изпълком незабавно да си подаде оставката и да се извини публично на българския народ затова, че заличиха българския футбол. Затова, че не можем да се гордеем с нашите деца и таланти. Време е ние мазохистите да се събудим. Не ми пишете и не ми се обаждайте – бъдете смели. Искайте отговорност от тези, които са отговорни.

Видяхте, че съдът отхвърли техния Конгрес и показа нередности. Тази система е пригодена да работи само в ущърб на българския футбол, но и това ща се промени. Бъдете смели и независими. Време е да бъдем мъже и да бъдем смели. Това е единственият начин отново да се гордеем с българския футбол – отново да имаме Христо Стоичков, Димитър Бербатов и Красимир Балъков.

Затова повтарям – господин Боби Михайлов и Изпълкома на туристическа агенция български футболен съюз незабавно да си подадат оставките и да се извинят публично“, заяви Петров. „При Тошко Неделев, надявам се, че всичко върви както трябва. Всички сме с теб. С нетърпение чакаме да се прибереш в България“, завърши бившият капитан на националите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече