Стоките в Украйна по-евтини от тези в България

0

За пореден ден беше обявена тревога в Одеса. Властите призоваваха за внимание, но хубавото време накара хората да излязат по улиците на Черноморския град. 

Украйна е във война, но с по-ниски цени на основни стоки в сравнение с България. Доходите на украинците, до преди месец, значително надвишаваха тези на средностатистическия българин. Първоначално имаше дефицит на горива, но той вече е компенсиран.

„До началото на войната беше по-скъпо. Сега е малко по-евтино и приемливо. Що се отнася до бензина. Дизелът и газа са по-скъпи“, споделят местните. 

Високата,  според украинците, цена на дизела, се формира като такава, поради факта, че военната техника използва този вид гориво.

Една от бензиностанциите в града поддържат най-високи цени на горивата. Над 37 гривни струва дизеловото гориво.

„Цената е нормална и търпима. Зареждам бензин за тази Жигула. Преди време цената му беше висока, но сега е добра“, коментират още жителите. 

Правим проверка и масовите супермаркети. Първо за цената на олиото и хляба. Тази жена пазарува от по-висок ценови клас основни продукти.

„Нормални цени. Добри цени, както си бяха така и останаха. На олиото е около 68 гривни.  А хляб? Аз купувам хляб от 30 гривни, но има по 20, 17 гривни. Цената е без промяна“, казват още те. 

Олио може да се намери и на цена от 46  гривни, което е около 2 лева и 80 стотинки. Хлябът е от 60 стотинки до лев и шейсет. Този стандарт се запазва при всички продукти от потребителската кошница.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече