Странно: Украински бежанци бягат от богата Швеция

0

Според репортаж на шведската телевизия TV4 украинските бежанци в Швеция не могат да изхранват семействата си с малки суми и много от тях предпочитат да се върнат в Украйна.

„Ако отидем някъде, постоянно събираме бутилки, постоянно носим със себе си торбичка. Чувствам се като просяк, който трябва да ходи и да проси, защото не мога да ходя на работа, понеже децата ми не ходят на детска градина. Чувствам се много зле“, казва украински емигрантка пред журналистите.

В телевизионния репортаж се разказва още, че жена от Чернигов живее с двете си деца в приют за бежанци в град Тебу близо до Стокхолм.

Държавата ѝ плаща дневни пари в размер на 71 шведски крони (около 7 евро) и 43 крони (около 4 евро) за всяко дете, но това не е достатъчно за храна, облекло, транспорт и медицински грижи, уточняват журналистите.

Обезщетенията в Швеция, изплащани от миграционната служба, не са индексирани от 90-те години на миналия век, обяснява TV4.

В правителството има сили, които подкрепят увеличаването на финансирането, но има и много противници. Последните смятат, че имигрантите, които могат да работят, трябва да бъдат наемани на работа.

Според официалната информация на Службата на Върховния комисар на ООН за бежанците, около 8,8 милиона души са напуснали Украйна между 24 февруари и 5 юли.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече