Страх от атака: Руският флот мести корабите си

0

Русия е преместила поне десет съда от Черноморския си флот от военноморската база в Новоросийск поради опасения от възможно украинско нападение, пише британското министерство на отбраната в ежедневната си разузнавателна сводка за войната в Украйна, предаде ДПА.

„Предвид броя и вида на плавателните съдове, разположени в открито море по едно и също време, то подобна активност вероятно е свързвана с разсредоточаване на флота в отговор на конкретна заплаха за Новоросийск, която Русия смята, че е установила“, пише министерството в Туитър.

Новоросийск е пристанищен град в руския Краснодарски край. Британското министерство заяви, че е „малко вероятно“ това действие да е подготовка за руски удари с крилати ракети и че е „много малко вероятно“ това да са приготовления за морскодесантни нападателни операции.

Черноморският флот на Русия „като цяло продължава да е неподвижен поради възможни заплахи от страна на Украйна и продължава да отдава приоритет на защитата на силите си пред нападателните и патрулните операции“, се казва в разузнавателната сводка.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече