Схемите на ГЕРБ: Две фирми лапат милиони в Сливен и Петрич – кметовете Радев и Бръчков ще станат ли клиенти на Лаура Кьовеши?

0

Повече от странно съвпадение, което намирисва на политическа корупция в сянката на ГЕРБ – две фирми, които лапнаха 5 милиона лева за компрометирания строеж на градския парк в Петрич, където управлява кметът на Бойко Димитър Бръчков с носни проблеми от Колумбия, са построили за 2,5 млн. и разпадащите се велоалеи и автобусни спирки в Сливен под кубинката на Стефан Радев от… ГЕРБ.

Източници на Narod.bg разкриха, че строежите в двата града през последните няколко години, дадени на „наши фирми“, са готови за Европрокуратурата, която напоследък все повече се фокусира върху кражбите в България по региони.

ПОРЪЧКИТЕ:

Петрич 

Обединение „БГ-КО – Петрич” ДЗЗД – София бе избрано за строител на градския парк в Петрич. За грабежа Narod.bg вече писа. Победителят предложи цена 3 652 146 лева без ДДС, класираната на второ място фирма – 3 383 970,76 лева без ДДС, а 3 фирми участнички бяха отстранени от процедурата.

В Обединение „БГ-КО – Петрич” ДЗЗД участват две фирми: „Копекс и Ко“ ЕООД с представляващ Чавдар Савов, и „БГ Ленд Ко“ с представляващ Стефан Соколов.

Впечатление прави, че „Копекс и Ко“ , собственост на Чавдар Савов и Силвана Савова, които вероятно са съпруг и съпруга, съдейки по еднаквите фамилни имена, притежава 50% от дружеството „ГУСВ Инвест“ ООД, където си партнира с държавното предприятие „Строителство и възстановяване“. То е с принципал Министерство на регионалното развитие и представлява преобразуваните Строителни войски.

Съдружник в „БГ Ленд Ко“ пък е Велимир Магурев. Бизнесменът с подходяща фамилия е известен в родния си Благоевград като собственик на първата заложна къща „Виги“. Магурев е основен участник в поръчките по програмата за саниране.

„БГ Ленд Ко“ присъства и в списъка с горски заменки, след като получава 20 декара в Балчик за 171 568 (8.6 лв. на кв. м) срещу 70 декара в Рибарица, оценени на 221 135. Освен това участва с „Хидрострой“ и отново с „Копекс и Ко“ в консорцуима ДЗЗД „Горски път“.

Само в рамките на една година от 2017 до 2018 г. това обединение печели обществени поръчки, възложени от Югозападното държавно предприятие – Благоевград, на стойност близо 8 млн. лв.

В крайна сметка „усвоената сума“ с градския парк в Петрич е точно 4 852 000.99 лева, които са 100% безвъзмездна финансова помощ, а за качеството на строежа вече има подадени сигнали в прокуратурата.

Сливен 

Изпълнение на спирките на градския транспорт бе поверено на обединението „СЛИВЕН ТРАНСПОРТ“ ДЗЗД, в което влизат същите фирми, които прибраха парата и в Петрич. 90% от дружеството се притежават от „БГ Ленд Ко“ и „Копекс и Ко“, а с 5% участват „Агробилд“ и „Стойнорм“.

Както вече Narod.bg разкри, същото порочно обединение „построи“ и велоалеите в Сливен на стойност 1 136 427 лв. с ДДС и се финансира от европейския бюджет по оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020 г.“

Консорциумът „Сливен Транспорт“ ДЗЗД е предпочитан кандидат за обществени поръчки за строителство в общината под Сините камъни, управлявана от пионката на Десислава Танева и неин счетоводител Стефан Радев.

Същата схема с некачествено изпълнение с евтини материали при велоалеите е приложена от дружеството и при изграждането на спирките на градския транспорт за 1 117 919 лв., категорични са запознатите с далаверите в двата града, превзети от мафията ГЕРБ, източници на Narod.bg.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече