Съветът на Европа: България изпълнява добре препоръките за борба с корупцията

0

Министърът на правосъдието Янаки Стоилов се срещна с генералния секретар на Съвета на Европа Мария Пейчинович-Бурич и с генералния директор на дирекция „Права на човека и правова държава“ към Съвета на Европа Христос Джакумопулос. Това е визитата на най-високо ниво от българска страна в Страсбург за последните няколко години, съобщиха от Министерство на правосъдието.

По време на срещата министърът на правосъдието и генералният секретар са обсъдили сътрудничеството между България и международната организация в контекста на Националния план за възстановяване и устойчивост. Янаки Стоилов е запознал представителите на Съвета на Европа със стъпките, които страната ни предприема за въвеждане на електронно правосъдие, повишаване на отговорността и отчетността на главния прокурор в настоящите конституционни рамки, с пътната карта за изпълнение на решенията на Европейския съд по правата на човека, приета от Министерския съвет през август 2021 г. 

От страна на ръководителя на Съвета на Европа са поставени и въпроси спрямо България по теми, които представляват засилен интерес за Съвета.

Било е отчетено, че България изпълнява добре препоръките на Групата държави за борба с корупцията (ГРЕКО).

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече