Съдът спря вписването на новия шеф на „Пирогов“ заради д-р Валентин Димитров

0

Софийският градски съд е спрял вписването на новия шеф на „Пирогов“ д-р Константин Димов заради жалба на досегашния директор на Спешната болница д-р Валентин Димитров. От днес започва да тече 7-дневният срок, в който Министерството на здравеопазването може да обжалва решението на СГС.

д-р Константин Димов

Директорът на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ ЕАД д-р Валентин Димитров бе освободен като член на Съвета на директорите заради констатирани нарушения в доклад от проверка на Звено „Вътрешен одит“ към Министерството на здравеопазването, който е с обем от 134 страници.

По време на проверката са установени нарушения, включително и на Закона за обществените поръчки. Съставеният одитен доклад, съдържащ резултатите от извършения одитен ангажимент на „Пирогов“ е представен на Софийска градска прокуратура и на министъра на финансите, с молба за възлагане на финансова инспекция от Агенцията за държавна финансова инспекция. Във връзка с това е образувана прокурорска преписка.

Друг мотив за взетото решение е и създаденото обществено напрежение след провеждането на конкурси за началници на клиники.

За изпълнителен директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ ЕАД е назначен д-р Константин Димов, който ще заема поста до провеждането на конкурс.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече