С две седмици се удължава онлайн обучението в гимназиите в София

0

В София с две седмици се удължава онлайн обучението на учениците в гимназиалните класове, както и на студентите. Ще продължат да бъдат затворени нощните заведения и ще бъдат дадени препоръки учениците от прогимназиален клас да минат на онлайн обучение.

Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери Covid зоната в 11-то ДКЦ, в която ще се правят антигенни тестове, кръвни и рентгенови изследвания. 

От днес поликлиниките в София ще приемат пациенти, насочени от общопрактикуващите лекари, за вземане на кръв, антигенен тест и рентгеново изследване, ако е необходимо. Това са така наречените Covid зони, които се сформират по искане на Фандъкова, за да се облекчи работата на болниците.

По-рано заместник-кметът по здравеопазване Дончо Барбалов обясни каква ще бъде организацията:

„Най-големите проблеми са разделянето на потоците, за да може максимално да отделим тези, които са евентуално заболели и тези, които са по друга причина в съответното лечебно заведение. За целта доставяме, където има нужда по искане на управителите, фургони по-скоро, където да може това да се работи по подобие на това, което беше направено в болниците, като днеска може би три или четири ДКЦ-та ще започнат тази дейност. Целта ни е колкото се може повече в най-кратък срок да се включат“.

По решение на Комисията по здравеопазване в общинския съвет ще бъдат закупени преносими рентгени тип „кугел“ за общинските болници.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече