С напрежение започна срещата в НС на миньори и енергетици с депутатите

0

С напрежение започна срещата в Народното събрание на миньорите и енергетиците, които поискаха преговори с представители на парламентарните групи. Първоначално журналистите не бяха допуснати, но след настояването на синдикалните организации вратите на парламента бяха отворени и за медиите.

И все пак има надежда за резултат сред някои от енергетиците и миньорите, които дойдоха заедно със синдикалните си представители в Народното събрание. 

„Готови сме да стигнем дотам, докъдето е нужно. Единствено ще повярваме, когато политиците се обединят, всички управляващи да работят за тази държава и за народа“, каза Стойчо Стоев, един от протестиращите на магистралата.

Именно миньорите и енергетиците, които протестират на магистралата и вече пети ден блокират ключови артерии по пътищата на България, настояха за среща в Народното събрание, заради което премиерът Николай Денков, който първо ги покани на среща в Раднево, промени мястото на срещата и ги покани в Народното събрание. Засега не се знае дали премиерът е вътре. По информация на БНР той е в сградата на парламента.

На влизане президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов заяви, че има една-единствена дума, която може да определи ситуацията и тя е недоверие. Попитам дали би приел разговори във формат без ДПС, „Има такъв народ“ и „Възраждане“, а само с партиите, които подкрепят управлението, Манолов отговори:

„На мен лично не ми е проблем, защото аз не правя голяма разлика между тях. Да си кажа честно беше ми трудно да разбера защо. Но сега си поговорихме и разбрахме. Би ни се искало от тях да вземат единна българска позиция по този проблем“.

„Нашата идея е да започнат преговори по някакъв начин с парламентарно представените партии, тоест тези, които крепят правителството, защото хората вече са на ръба“, каза Огнян Атанасов, вицепрезидент на КНСБ.

Срещата започна при закрити врата за медиите, но вече журналистите са допуснати поне да влязат в сградата на Народното събрание.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече