Тагарев се ядоса на Йотова: Президентската институция манипулира обществото

0

Тревожно е, че президентската институция манипулира общественото мнение с неверни внушения за военната помощ за Украйна и така подхранва кампанията по дезинформация, която се води срещу България. Това заявяват от Министерството на отбраната по повод изявлението на вицепрезидента Илияна Йотова.

От ведомството посочват, че като подменя информацията за това, което страната ни е готова да предостави като помощ, с това, което Украйна иска от България, вицепрезидентът заблуждава обществеността.

Подчертава се, че Министерството на отбраната има пълната подкрепа от правителството за военната помощ за Украйна, определена с решение на парламента.

Следващото решение ще е на Министерски съвет
Уверява се, че подкрепата категорично няма да застраши боеспособността на българската армия и възможностите на държавата ни да се защитава.

От ведомството поясняват, че България ще предостави боеприпаси, които са към края на своя ресурс, но са в годно състояние. Те са извън нормативите за поддържане на запаси и осигуряване на подготовката на армията.

С днешния си опит да разклати стабилността на редовното правителство, вицепрезидентът насажда страх и разединява, вместо да обединява нацията, изтъкват от военното министерство.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече