Транспортният бранш готов на протести заради проблемите на тол системата

0

Транспортният бранш настоява регионалното министерство незабавно да се заеме с проблемите на тол системата, а докато бъде намерено решение, да се върнат старите цени, които бяха в сила до края на юни. Браншът заплашва с протести, ако не бъде преразгледано цялостното функциониране на тол системата.

Новите по-високи тол такси категорично не отговарят на качеството на пътищата. Твърде завишени са затова, което се предлага, обясни изпълнителният директор на Камарата на автомобилните превозвачи Димитър Димитров. Пред „Хоризонт“ той каза, че вчера браншът е имал среща с представители на регионалното министерство, на която отново са призовали за пълен одит на тол системата, а докато той бъде изготвен, настояват да бъде възстановена по-евтината ставка, която беше в сила до края на юни.

„Нашето предложение е тази работна група, която е направена, да се занимава с проблемите в тол-а, а не както са я задали те само и единствено с тарифите. И ако те искат да покажат знак на добра воля, желание за работа, нека да пуснат за обществено обсъждане, да се върнат старите цени. Но да се върнат тогава, когато се оправят проблемите в тол системата“, поясни Димитров.

Предложението на превозвачите ще бъде обсъдено с министър председателя Николай Денков, а решението се очаква следващата седмица.

Нашите проблеми с тол системата са кардинални. Трябва основната тежест да е върху транзитния трафик.  Начинът, по който се случва, не е правилно, не е коректно“, коментира той.

Браншът е в протестна готовност, каза още директорът на камарата на автомобилните превозвачи Димитър Димитров.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече