Трафикът към Турция е кошмарен!

0

Ако днес смятате да пътувате за Турция, не го правете през границата на Малко Търново. За това алармира читател на Флагман.бг, който от часове чака на пункта. Той информира, че задръстването от коли в посока южната ни съседка е огромно.

„Висим тук от часове и не е ясно кога ще успеем да минем границата. Направихме голяма грешка, че дойдохме в Малко Търново, където има само един работещ пункт и винаги се образуват големи опашки. Трябваше да минем през ГКПП Лесово. Вероятно и там ще има задръстване, но поне преминаването става по-бързо заради повечето пунктове“, пише в сигнала нашият читател.

Причината за интензивния трафик към Турция е пазарния ден в граничните градове. Освен т.нар. Синият пазар в Одрин, такъв има и в Лозенград, и в Люлебургаз.

Южната ни съседка стана все по-предпочитана за българите не само за шопинг, но и за разходки заради ниската стойност на лирата. Премахването за изискването за международен паспорт за българските граждани за влизане в Турция също допринесе за увеличаването на туристите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече