Трима хванати с мигранти на АМ „Тракия“

0

Районна прокуратура – Пловдив осъществява надзор на бързо производство, което се води за престъпление по чл. 281 от Наказателния кодекс, извършено от трима мъже в съучастие – за това, че на в началото на месец октомври 2022 г. на автомагистрала „Тракия“, в землището на с. Шишманци, обл. Пловдив, с цел да набавят за себе си имотна облага противозаконно подпомогнали да пребивават в страната чрез извършване на превоз по автомагистрала „Тракия“, на 10 чужденци, представящи се като граждани на Сирия, чрез използване на моторно превозно средство.

Към настоящия момент, въпреки изключително ранния етап на разследване, благодарение на екипа на РУ на МВР – Раковски и служители при отдел „Криминална полиция“ към ОД на МВР – Пловдив, под ръководството и съвместната работа с наблюдаващия прокурор и разследващите полицаи, са събрани достатъчно доказателства, на базата на които са повдигнати обвинения на трима мъже, български граждани. На единия от тях е повдигнато обвинение и за това, че е управлявал автомобила с мигрантите  след употреба на наркотични вещество.

Продължават активните действия за разкриване на всички участници в схемата относно уговаряне, заплащане и превозване на сирийските граждани нелегално през страната.   

Предстои произнасяне на съда по направено искане от страна на РП-Пловдив за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двама от обвиняемите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече