Тръмп бърза с първия телевизионния дебат с Байдън

0

Президентът на САЩ Доналд Тръмп смята, че телевизионният дебат между кандидатите за президент на САЩ за предстоящите президентски избори през ноември трябва да започне преди гражданите на страната да имат възможност да гласуват предсрочно по пощата. Тръмп направи това изявление в петък вечерта в интервю за Fox Business.

„Искам да участвам в дебата. Бих казал, че единственият проблем с дебата е, че трябва да проведете поне един дебат преди избирателите да започнат да изпращат бюлетини за гласуване по пощата,“ Тръмп.

Първият кръг от телевизионни дебати, в който се очаква бившият вицепрезидент на САЩ Джоузеф Байдън да се противопостави на Тръмп, е насрочен за 29 септември. В същото време властите на повече от половината от американските щати ще започнат да изпращат бюлетини за дистанционно гласуване преди датата на първия дебат. Първа в този списък е Северна Каролина, където избирателите ще започнат да получават бюлетини на 4 септември.

„Хората ще могат да гласуват, без да гледат дебатите“, оплака се американският лидер, като изтъкна, че смята за необходимо да „отложи“ дебатите. „Трябва да има поне един кръг от дебати, преди да започнат да изпращат бюлетини“, заключи той.

Преди това Тръмп многократно критикува идеята за гласуване по пощата поради непрозрачността на процедурата и прекомерно дългата обработка на бюлетините в този сценарий. Според американския лидер, поради възможни нарушения с този метод на гласуване, изборите през ноември може да станат най-нечестните в историята.

Представителите на Демократическата партия на САЩ смятат, че по време на пандемия такава възможност за гласуване е единственият начин за участие в избори без риск от заразяване в избирателните секции.

В понеделник ръководителят на администрацията във Вашингтон заяви, че демократите се намесват в изборите в САЩ, като настояват за процедура по пощата.

59-те президентски избори са насрочени за 3 ноември.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече