Тръмп пак ще се кандидатира за президент: САЩ се нуждаят от мен

0

САЩ се нуждаят от мен, заяви бившият президент на страната Доналд Тръмп пред Фокснюз и съобщи, че ще се кандидатира за Белия дом на изборите на 5 ноември 2024 г.

„Да, аз ще се кандидатирам. Не изгарям от желание, но нашата страна се нуждае от мен и аз трябва да се погрижа за бъдещето на Америка“, каза политикът.

В същото време Тръмп не разкри дали ще бъде независим кандидат или ще се бори с други претенденти от Републиканската партия.

По традиция двете най-големи партии в САЩ (републиканците и демократите) избират кандидатите си за президент на вътрешнопартиен вот.

Междувременно C-SPAN публикува резултатите от първата анкета на 142 историци и наблюдатели на президентството, откакто Тръмп напусна Белия дом. Той зае незавидното 41-во място, но това все пак е четвъртото място отдолу, тоест има трима президенти, които интервюираните историци са оценили още по-ниско. И тримата са били в Белия дом през 19 век. Франклин Пиърс (42-ро място в класацията) се оказа толкова неподходящ, че след един мандат (1853-1857), собствената му партия, противно на неговите желания, избра да не го номинира за преизбиране. Андрю Джонсън (43-ти) е първият президент, подложен на импийчмънт. Той е запомнен с пиянските си истории, саботажа на борбата срещу робството на Юга след Гражданската война и помилването хиляди южняци, които победилите северняци искат да съдят. И накрая, за най-лош историците признават Джеймс Бюканън (1857-1861), за когото се смята, че не е направил нищо, за да попречи на южните щати да се подготвят за война.

В топ-5 на президентите на САЩ влизат Ейбрахам Линкълн, който зае първото място в класацията, второто е за първия президент Джордж Вашингтон, трети е Франклин Рузвелт, четвърти – Теодор Рузвелт, следван от Дуайт Айзенхауер.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече