Тъжна история: Шоубизнесът е в листите!

0

Много тъжна новина. Шоубизнесът се измести в листите на партиите за парламентарните избори. Популярни личности от изкуството, модата и медицински специалисти се впускат в предизборната битка. Тъжна новина и за политиката, и за самите хора, които искат да се пласират в общественото пространство. Попадането на случайни хора в политиката принизява институцията парламент до много ниско равнище. Това заяви в ефира на Bulgaria ON AIR пиар експертът Максим Бехар. Повод за коментара му е инвазията на хора от света на културата и на лекари в предизборните листи на партиите.

“Не мога да разбера лекарите – имат свои професии и авторитетни имена. Никога няма да разбера защо ще водят тази или онази листа, вместо да си правят операциите”, посочи още Бехар.

Една от най-интересните листи е тази на ВМРО. Там попаднаха имената на Искрен Пецов, Кристина Димитрова, Агент Тенев, Жени Калканджиева, Ернестина Шинова.

Комуникационнният експерт Любомир Аламанов смята, че е напълно разбираемо, че партиите търсят известните лица. Искат да изсмучат тяхната популярност и да прелеят рейтинг, смята той.

„От една страна е напълно разбираемо, че партиите търсят известните лица – искат в момента да изсмучат тяхната популярност и известност, да прелеят рейтинг. Силно се надявам, че те няма да бъдат използвани, защото историята познава много такива лица, които влизат с огромна заявка и след това нищо не се е получавало. Много зависи от това самите партии дали наистина го искат. Здравеопазването в момента е тема номер 1 и тема, по която от 10 години нищо не е направено. Всички виждат, ако 10 г. не се е правила реформа в здравеопазването, в какво състояние са болниците и какво се случва със Здравната каса. Хора умираха по стълбите на болници, да не говорим за Бърза помощ“, посочи Любомир Аламанов.

“Партиите се опасяват с право, че хората не им вярват и търсят допълнителен рейтинг, защото иначе положението е много лошо”, категоричен бе експертът.

„Политиката трябва наистина да е професия, която да се владее от хора, които имат какво да кажат и да направят. Ако един лекар си зареже професията да създава закони за селското стопанство, това е голяма обида към нацията, към болницата, към неговите пациенти. Политическата система навсякъде по света очевидно не работи“, настоя Бехар.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече