Убиецът на Стамбето го закъса: Увеличиха присъдата му на 15 г.

0

Апелативен съд – Пловдив увеличи присъда на Окръжен съд – Стара Загора спрямо Владимир Василев, обвинен за смъртта на Станимир Иванов – Стамбето. Той ще получи наказание лишаване от свобода, като вместо 13, ще лежи 15 години, предава trafficnews.bg.

Василев е признат за виновен в това, че на 24 март 2021 г. в офис на собствената му фирма за бързи кредити, е застрелял Стамбето със законно притежаван пистолет. Пострадалият работил от няколко години за собственика на фирмата.

Съдът е присъдил общо 240 000 лева на близките на пострадалия за обезщетение за нанесените им неимуществени вреди от престъплението. 

Срещу присъдата в Пловдивския апелативен съд са постъпили протест от Окръжна прокуратура – Стара Загора, жалби от частните обвинители и от защитниците на подсъдимия.

Тезата на защитата на Василев твърди, че той е действал правомерно и невиновно при условията на неизбежна отбрана, за да се защити от нападението на Иванов. Според адвоката му не е могъл да преодолее по друг начин ситуацията, освен чрез използване на огнестрелното оръжие, което е имал в този момент.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече