Убиец и жертвата му никога не са се виждали очи в очи

0

Просташка закачка, лек шамар по дупето на момиче в дискотека е първопричината за смъртта на 19-годишният Петър Досев,  който загина в автомобила на баща си насред центъра на сливенското село Крушаре в деня на балотажа 21 ноември.Възпитаникът на престижната езикова гимназия „Захари Стоянов“ е станал жертва на разправия с 26-годишния, неизвестен до сега на криминалистите Хюсеин Хюсменов , с когото дори не се бил виждал очи в очи.

Дискотечната „история“ се разиграла късно вечерта на 19 срещу 20 ноември , по думите на адвокат Станимир Комбалов, който защитава в съда обвинения в убийство Хюсменов.Под влияние на алкохола клиентът му „шляпнал“ по дупето непозната девойка , която му отвърнала светкавично с два шамара.

Видимо изтрезнял и засрамен от конфузната ситуация Хюсменов напуснал заведението . На следващия ден намерил телефона на момичето й се извинил за поведението си, като решил че по този начин всичко е зад гърба му. За негова изненада , пак по телефона започнали заплахи от страна на 19-годишния Петър Досев, който на няколко пъти поискал лична среща и извинение за дискотечната история под претекст , че момичето е негова приятелка.

„Досев и Хасменов никога не са се виждали, не са били в една компания, клиентът му в началото не разбирал за какво са тия обаждания и дори доста груби нападки и отказал среща, но в крайна сметка се съгласил и предложил тя да стане на място край Сливен, където имал някаква работа. Отишъл там с колата си, Мерцедес, но след като отсрещната страна се забавила позвънил на Петър, че ще ги чака в село Крушаре. Там по това време бил брат му.По пътя към селото колата на моя клиент била застигната от Опел Астра, карана от таткото на Петър. Направен е бил опит да бъде избутан от пътя, отправени му били заплахи и Хюсменов натиснал газта.При пристигането си в Крушаре той спрял автомобила си, видял се с брат си и в този момент на площадчето с висока скорост пристигнала Астрата. Водачът й направил  опит да го прегази, след което започнал да се отдалечава. Едва тогава, в условията на афект Хюсменов подкарал своя автомобил и последвал преследвачите си. Сблъсъкът между двата автомобила е станал на „полегнал полицай“. Следствие на удара астрата се преобърнала и  Петър Досев е загинал.За мен работното обвинение на прокуратурата за умишлено убийство е недоказуемо и погрешно.“, коментира адвокат Станимир Комбалов, който е председател на сливенската адвокатска колегия.По думите му на този етап от досъдебното следствие нямало резултати от назначените експертизи, нямало и данни за наличие на алкохол или дрога в кръвта на загиналия младеж и шофиралият опела баща.Веднага след катастрофата той позвънил на телефон 112 и дори помагал при изваждането на ранения шофьор.Адвокат Комбалов ще обжалва пред бургаския апелативен съд определението за „задържане под стража“ на Хюсменов , заседанието е насрочено за 1 декември.Там той ще пледира за по-леката мярка „домашен арест“. Хюсеин Хюсменов е с чисто съдебно минало, нямал криминални регистрации, преди фаталния 21 ноември предприел действия да си регистрира фирма за почистване по домовете.

Пред медиите майката на „шляпнатото“ момиче Ванеса, Светла Иванова обаче разказва коренно различна версия.Според нея: „Петър тръгва с баща си да се разправят и доколкото знам се виждат с Хюсеин в Сливен, но той тръгва към Крушаре при брат си и те отиват след него. Когато пристигат на място са посрещнати от група роднини на 26 -годишния мъж, които ги нападат и заплашват с бухалки. Петър и баща му се качват в колата и правят опит да избягат от нападението, при което Хюсеин и роднините му започват да ги преследват, притискат колата отстрани и отзад опитвайки се да ги ударят. При намаляването на скоростта заради „легнал“ полицай става и фаталния удар, при който загива Петър, а баща му е в болница!“.

Близки на загиналия пък уточняват, че две седмици преди случилото се в Крушаре е починала от рак майката на Петър.

След заседанието на сливенския окръжен съд наблюдаващата досъдебното производство прокурор Милена Калайджиева заяви пред медиите:“ Касае се за тежко престъпление, което е извършено при умишлена форма на вина, чрез нарушаване на правилата за движение по пътищата. В резултат от престъплението е починал, едно пострадало лице, а другият пострадал е с травматични увреждания, които предстои да бъдат установени с назначена съдебно-медицинска експертиза.“  .Затвор от 10 до 20 години предвижда член.342, ал.3, б. „в“ от НК, по койтно е повдигнато обвинение срещу Хюсеин Хюсменов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече