Управляващите обвиниха КЕВР в манипулация около цените на тока и парното за бита

0

Управляващите обвиниха Комисията за енергийно и водно регулиране в манипулация около цените на тока и парното за бита.

След като Народното събрание наложи мораториум върху поскъпването председателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров определи като „политическа акция и схема“ обсъжданото от енергийния регулатор поскъпване от 1 януари:

„Една професионално подготвена схема как чрез манипулация на методиката и отделните компоненти – ценообразуването на енергията, да поставим българските домакинства пред свършен факт на по-скъп ток и по-скъпо парно“.

Според Андрей Гюров комисията регулатор е нелегитимна да взема решения, тъй като са изтекли мандатите на председателя и на няколко от членовете. Това е мотивът за днешното решение временна парламентарна комисия да анализира кризата около енергийните цени и евентуално да предложи решения, поясни председателят на ПГ на „Продължаваме промяната“.

Комисията за енергийно и водно регулиране отмени следобедното си заседание, на което трябваше да бъде обсъдено планираното поскъпване на тока за бита от 11,5% средно за страната от началото на следващата година.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече