Фалитите в туризма ще достигнат 70%

0

Фалитите в туризма ще достигнат 70%, а над 85 на сто от тези, които имат обекти, ще изпитат трудности при повторното им отваряне. В рамките на  една година персоналът в сектора също намаля значително. Това  заяви зам.-председателят на УС на Сдружение „Туризъм“ доц. Йордан Йорданов в ефира на Bulgaria ON AIR

По думите му последствията от COVID пнадмемията ще засегнат десетки хиляди собственици и стотици хиляди работещи в сектора на индустрията на свободното време, част от която е туризмът.

„Терминът „ликвидност“ удря по главите на собствениците и инвеститорите. Техните семейства и екипите, в които десетилетия е инвестирано, са на прага на възможностите си“, подчерта доц. Йорданов. Той бе категоричен, че решилите да инвестират в привличането на българските потребители и вътрешния контингент е по-стабилно. 

Зам.-председателят на Сдружение „Туризъм“ обобщи, че периодът след COVID-19 ще бъде изключително ползотворен за страната ни, тъй като България ще има възможност да развие лечението в родните курорти, изтъквайки природните им предимства.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече