Фандъкова се хвали: Готови сме за снега

0

Около 335 снегорина са налични на територията на Столична община във всички бази, каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред bTV.

Тя посочи, че налични са и над 35 000 тона реагенти. В края на октомври кметицата е наредила проверка на всички седем фирми, които отговарят за почистването на територията на Столична община. Тя е показала, че цялата техника е налична и в готовност.

„Има достатъчно количества соли, които са необходими за този сезон. Следим много внимателно прогнозите“, допълни кметът на София.

Налични са още и 11 малки роторни снегорина за тротоарите по улиците, както и няколко големи роторни снегорини и верижна техника за природен парк „Витоша“.

„Най-важното е да не се блокира движението в София. Приоритет остават трасетата на градския транспорт. Наред с това и големите квартални улици, за да могат хората да се придвижват“, уточни още Йорданка Фандъкова.

По думите ѝ е възможно още в понеделник по високите части на природен парк „Витоша“ да се наложи обработка заради очакван снеговалеж.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече