Фандъкова: 3-4 палатки едва ли ще попречат на преместването на паметника на Съветската армия

0

Паметникът на Съветската армия трябва да бъде преместен. Паметникът е държавна собственост, това след дълги години атаки беше прието, защото има документи за това. Областният управител и премиерът вече изразиха своята позиция, че ще изпълнят това решение.

Това заяви в ефира на бТВ столичният кмет Йорданка Фандъков. Относно палатковия лагер пред монумента в знак на протест срещу преместването му, кметът на София подчерта, че няма разрешение и съгласуване за поставяне на палатки.

Сезирала съм полицията, три–четири палатки едва ли могат да попречат на преместването, категорична е Фандъкова.

„ГЕРБ все още няма утвърден кандидат за кмет на София, но се разглеждат между три и пет имена“, посочи Йорданка Фандъкова.

Тя коментира и поредното пренареждане на жълтите павета:

„Ясно е, че първият път това се случи по безобразен начин. Затова не исках да бързам с пренареждането им. Исках да съм сигурна, че фирмата има капацитета да го направи по най-добрия начин. Направихме работна група, която предложи допълнение в технологията, за да бъде запазена тази културна ценност“.

Фандъкова обясни, че близо 30 на сто от паветата вече са наредени. Това става под непрекъснато наблюдение и строг контрол и добави, че самата тя минава през района инцидентно и изненадващо, за да следи работата.

„Паважът се сортира там на място, така че паветата да бъдат с еднаква големина“, добави Фандъкова.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече