„Форд“ зaтвapя фaбpиĸите си в Бpaзилия, 5 000 души остават без работа

0

Състав на Окръжния съд в Хасково допусна изпълнението на Европейска заповед за арест /ЕЗА/ и постанови екстрадиция в Белгия спрямо двойка, отвлякла и държала повече от 5 дни отнетите им собствени деца, съобщиха от Съдебната палата.

Мъжът Х. Д. – белгийски гражданин и жената Ф. Т. – турска гражданка с белгийска карта за пребиваване бяха задържани на ГКПП „Капитан Андреево“ с децата си на 26 декември и оставени под арест. Те са обвинени от властите в Кралство Белгия – съд в Лиеж, че като родители на четири малолетни деца са ги „отвлекли, противозаконно лишили от свобода и задържали на заложници“.

    При вземането на мярката за неотклонение на двамата са били представени документи, според които двойката е била лишена от родителски права и невръстните са били дадени на приемни родители заради „причиняване на вреди на психическата и физическата годност на децата“.

От съда изтъкват, че посоченото престъпление е наказуемо в Белгия с максимален срок на наказание „лишаване от свобода“ от една до пет години и глоба, а ако виновният е с лишени родителски права, затворът може да бъде определен на най-малко три години. Освен това актът на Х. Д. и Ф. Т. съответства на квалифицирано като „престъпление“ деяние и според българския Наказателен кодекс, пише още в решението на съда.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече