Хиляди салони за красота затварят в цял Афганистан

0

Хиляди салони за красота трябва да затворят окончателно в цял Афганистан. Причината е, че днес влиза в сила заповедта на талибанските власти за затварянето на тези обекти, предаде Франс прес.

Така афганистанките ще бъдат лишени от един от малкото си източници на доходи и от едни от малкото пространства на свобода в управляваната от талибаните страна.

От връщането си на власт през август 2021 г. талибаните до голяма степен изключиха жените от обществения живот – от гимназиалните класове в училищата, от университетите и от публичната администрация. Забраниха им също да влизат в паркове, градини, спортни зали и обществени бани. Освен това жените бяха задължени да се покриват изцяло при излизане от вкъщи.

По силата на заповедта, която бе обявена в края на миналия месец, ще бъдат затворени хиляди салони за красота, които за много семейства са единственият източник на доходи, отбелязва Франс прес.

Затварянето на салоните за красота ще доведе до загуба на доходи за 60 хиляди жени, които работят в 12 хиляди обекта, сигнализира Търговско-индустриалната камара за жените на Афганистан.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече