Холера плъзна в Израел

0

Израел откри холера във водоизточник в северната част на страната, предаде Ройтерс, позовавайки се на израелското здравно министерство.

Бактерията не представлява заплаха за обществеността в момента, каза говорител на министерството и добави, че властите са предприели стъпки да „защитят водоизточниците на Израел“ и редовно следят за замърсяване на водата, особено в северната част на страната.

„От проби, взети от здравното министерство през последните дни, тази от резервоара „Ярмуким“ в северната част на страната даде положителен резултат за наличие на холера“ каза говорителят. „Произходът на бактерията вероятно е от Сирия, където има огнище на холера“, добави той.

По информация на Водната асоциация на долина на река Йордан водата в засегнатия резервоар се използва за поливане.

Първият случай на болен от холера в Сирия беше потвърден през август, съобщи Световната здравна организация. Оттогава болестта се разпространи в страната и миналия месец се прехвърли в Ливан.

Холерата обикновено се разпространява чрез замърсена вода, храна или отпадни води. Тя може да причини тежка диария и обезводняване, които водят до смърт, ако не бъдат лекувани.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече