Хора на Копейкин щурмуваха „Майчин дом“

0

Представители на партия „Възраждане“ са нахлули днес в Майчин дом. От лечебното заведение уточниха, че поводът е бил „решаване на трудово-правен спор“, без да уточнява изрично, че става въшрос за казуса с уволнената д-р Георгиева от реанимацията на АГ болницата. Оказва се, че командата за намесата на народните представители в университетското лечебно заведение е дадена от НС „Защита“ на Красимир Митов. Явно копейкини вече са в колаборация и със синдикалисти. 

Ето и какъв е спорът: 

В болницата избухна напрежение след освобождаването на д-р Елена Георгиева-Иванова от поста временно изпълняващ длъжността началник на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение (КАИЛ). Аргументът на ръководството на болницата бе, че тя не е хабилитирано лице.

В отговор колегите на д-р Георгиева от клиниката излязоха на протест и обвиниха директора проф. Иван Костов в „системен тормоз“.

От „Майчин дом“ изразяват съжаление, „че д-р Георгиева-Иванова и нейният случай бяха употребени за политически цели. Подобни партийни кампании са против интересите на лекарите, акушерите, всички служители, и разбира се, срещу интересите на нашите пациенти“, допълниха от „Майчин дом“. Клиниката по анестезиология и интензивно лечение продължава работа, спазвайки най-високите медицински стандарти“, се казва още в съобщение от ръководството на болницата до медиите.

Преди седмица Съветът на директорите и ръководителите на всички клиники и звена на „Майчин дом“ призоваха „да се прекрати злонамерената кампания“ срещу болницата, както и да не се правят „опити за атака и политизиране“ на случая. 

След освобождаването на д-р Георгиева – Иванова от поста началник на клиниката последва протест, организиран от синдикат „Защита“. Протестът беше пред Министерството на здравеопазването (МЗ), където протестиращите показаха пред журналисти одит, извършен в болницата от звеното „Вътрешен одит“ на Министерство на здравеопазването. 

На заседание на парламентарната комисия по здравеопазването миналата седмица депутатите обсъдиха казуса с освобождаването на д-р Георгиева и резултатите от одита с министъра на здравеопазването в служебния кабинет Асен Меджидиев.

Тогава министър Меджидиев посочи, че Агенцията за държавна финансова инспекция не е констатирала нарушения по данните от одита. От здравната комисия задължиха министър Меджидиев на следващото заседание да покаже резултатите от последните три проверки, извършени в „Майчин дом“.

Как „Възраждане“ и синдикат се коалираха: 

Синдикатът пък днес се оказа главен инициатор за викането на „копейките“ в болницата. Ето какво написаха от там, като запазваме оригиналния правопис: 

„Ръководството на Синдикат „Защита“ и негови членове – работещи в Майчин дом, начело с народни представители от 49-то НС отидоха да посетят Директора на болницата, за да обсъдят съществени проблеми, свързани с нормалното протичане на работния процес.

Но и директора на болницата, по примера на неговия „началник“ Министъра на здравеопазването, се скри.

Но рано или късно ще ги намерим, защото сме решени да продължим протестите против тормоза над работещи и ще продължим да настояваме за провеждане на диалог. Жалкото е, че някои медии много превратно изопачиха случващото се, за което изпратихме писмо, което публикуваме.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече