Христо Иванов: Всички политически сили, освен нас, вече се занимават с предизборна кампания

0

„Когато гражданите гласуват доверие, трябва да им докажем, че сме готови да управляваме страната, а не просто да стоим в опозиция като част от политико-забавна индустрия, в каквато се превръща българският парламент.“

Това каза за бТВ лидерът на “Демократична България” Христо Иванов и допълни, че ако отново има избори, България ще остане извън ядрото на Европейския съюз, пропускайки шанса за присъединяване към Шенгенското пространство и Еврозоната.

“Ако си причините случилото се в НС днес, ще видите, че всички политически сили, освен нас, вече се занимават с предизборна кампания”, смята Иванов.

“Ние живеем в постоянно бомбардиране от политиците с плашене и обвинения кой е главният виновник. Това е много по-лесно, отколкото да кажем на хората, че е трудно, сложно и по-лесно няма да стане”, добави съпредседателят на “Демократична България”.

Въпреки различията, “Демократична България” е провела разговор с проф. Габровски за първия мандат и продължава да настоява за сериозно отношение към съставяне на правителство от страна на „Продължаваме промяната“.

“Не можем просто така да прецапаме през въпроса с втория мандат”, смята Иванов. Той подчерта, че “Демократична България” не припознава коалиционен партньор в лицето на БСП, а партията му е готова да се отнесе сериозно и към третия мандат при провал на втория.

“Сериозно означава да имаме не просто някакво правителство, а правителство, способно да трансформира България”, поясни Христо Иванов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече