Христо Иванов допусна преговори с ИТН

0

Председателят на парламентарната група (ПГ) на „Демократична България“ (ДБ) Христо Иванов допуска възможност за разговори с парламентарната група на „Има такъв народ“ (ИТН) във връзка с консултациите за съставяне на правителство с мандат на „Продължаваме Промяната“ (ПП).

Когато говорим за парламентарната група на „Има такъв народ“, ние смятаме, че си струва да се проучи тяхната готовност, заяви той пред журналисти в кулоарите на парламента.

Искам да припомня, че когато г-н Трифонов обяви напускане на коалицията, това беше нашият призив – да се върнем на масата за разговори, добави също Иванов.

Мисля, че отговорното поведение е все пак да опитаме да бъде излъчено управление, за да не причиняваме допълнителни сътресения на страната, каза той.

Според председателя на ПГ на ДБ е нужно успокоение. Той призова президента „да влезе в ролята на посредник“, а не „просто да изкара един бърз спринт на конституционния терен“ с връчването на мандатите и консултациите за съставяне на кабинет.

Във връзка с изготвяната от страна на ПП на управленска програма Христо Иванов посочи, че тази, която има, е изключително добра и фокусирана. Попитан за евентуални бъдещи постове, той посочи, че такива претенции от страна на ДБ никога не е имало.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече