Христо Иванов определи протестите като карнавален кипеж и колективни конвулсии

0

„Рано е да се каже дали протестите страдат от карнавалния кипеж, какво е родило колективното и културно усилие“ – това каза  съпредседателят на „Демократична България” Христо Иванов пред Дарик. „Аз не мисля, че сега възникват безлидерските протести, подобни масови конвулсии с излизане на хората по улиците и писане на историята там вместо в институциите винаги го е имало в историята“. Лидерът на умните и красивите си призна директно, че е продавач на надежда, което в неговия случай си е чиста продажба на мечти.

„Нaшaтa цeл e ceлeкция, кoятo дa дaдe нaциoнaлeн oтбoр, кoйтo в пaрлaмeнтa дa мoжe дa рeaлизирa пoлитики и дa мoжe дa нocи пoлитичecкa oтгoвoрнocт”, зaяви Ивaнoв нa въпрoc зa лиcтитe нa „Дeмoкрaтичнa Бългaрия”. Тoй дoбaви, чe фoрмaциятa нямa дa бъдe в кoнтрacт c тeндeнциятa дa включи лeкaри в лиcтитe cи.

Обясни, че властта не е самоцел, но така и не каза с кой би могъл да се коалира.

„Амбицията ни е да покажем, че можем да бъдем ефективни управляващи. Със сигурност можем да бъдем безпрецедентно ефективна опозиция в следващия парламент. Имаме различни начини да налагаме дневен ред. Най-добрият е да получим мандат за управление, но ако това не се случи, ние няма да търсим самоцелно коалиция. Ще има коалиция, само ако има много висока степен на единомислие”, заяви Христо Иванов.

Попитан за провеждането на изборите в условията на коронавируса съпредседателят на „Демократична България” каза, че големият въпрос е дали тази тема ще потопи всички останали и дали страхът и хаосът ще спрат хората да излязат и да гласуват.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече