Христо Иванов отново при летните сараи на Доган заради ограда

0

Лидерът на „Да, България!“ Христо Иванов и симпатизанти на партията отново отидоха при т.нар. летни сараи на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, за да осигурят достъп до плажа, който бе ограничен заради ограда.

Бившият правосъден министър обяви новата си акция пред журналисти пред Община Бургас.

„Отиваме, за да видим преграден ли е пътят. На какво основание е преграден и да поискаме този общински път до държавната собственост да бъде освободен от оградата, защото никак не обичам недовършени работи„, обясни Иванов.

Преди дни експерти от Министерство на туризма не успяха да направят проверка защо плажът до лятната резиденция на Доган не е включен в кадастралните карти заради сложената ограда. От ведомството съобщиха, че провалът на проверката е „поради поставена метална преграда на път, представляващ имот общинска публична собственост и с налични табели с надпис „Строителен обект“.

По думите на Христо Иванов, имотът, в който летува почетният председател на ДПС, не е единственият в България с неуредици.

Има множество такива примери от всякакъв мащаб. Този казус обаче е емблематичен политически казус, защото тук става дума за едно лице, Ахмед Доган, и една система, която винаги е осигурявала изключване на държавата, закона и институциите, за да си осигури това положение там. Там няма нито едно законно нещо“, обясни той.

Бившият правосъден министър бе категоричен, че всеки български гражданин трябва да има свободен достъп до плажа.

„Не приемаме обяснението, че се извършват ремонтни или строителни дейности“, категоричен е Христо Иванов.

Според него държавата трябва да се намеси и да издаде акт за държавна собственост, както и Министерството на туризма да актува плажа като такъв.

Ако не бъде установен трайно достъп до брега и цялостно премахване на огражденията, ще бъдем принудени отново да организираме масово плажуване, предупреди още Иванов, чиято проверка установи безпрепятствен достъп до плажа и частично махната ограда.

Когато лидерът на „Да, България“ и симпатизантите на партията стигнаха до парк „Росенец“ обаче откриха, че част от оградата е махната, така че да има достъп до продължаващата част от общинския път след това през държавен имот и до плажа се стига безпрепятствено.

Там имаше няколко плажуващи, които заявиха, че се възползвали от възможността.

Иванов обаче смята, че преместването на оградите е именно това, че хората там са получили информация за подготвяната от него акция и заради това са преместили оградите – част от тях нахвърляни отстрани в зелените площи.

Лидерът на „Да, България!“ подчерта, че ясно се вижда, че в момента строителни дейности не се осъществяват.

Точно преди един месец се състоя масово протестно ходене на плаж в парк „Росенец

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече